Zoek een ergotherapeut in uw provincie of gemeente via onze Ergotherapie Vlaanderen
Voordelen leden Ergotherapie VlaanderenDoor lid te worden van Ergotherapie Vlaanderen, kan je ervoor zorgen dat ergotherapie op de kaart blijft!
W
e hebben jouw steun meer dan nodig om te blijven werken aan het promoten van wat ergotherapie is en wat de meerwaarde is voor elk individu!


Ergotherapie is niet zomaar een beroep, het is elke dag weer zorgen voor een kwaliteitsvol leven voor een individu en dit kan op zoveel verschillende manieren. Wanneer er geen ergotherapeut meer zou zijn, zouden mensen wel leren stappen, maar niet leren hoe ze veilig op de bus moeten geraken, hoe ze op een correcte manier terug moeten rechtkomen als ze gevallen zijn of hoe ze het beste hun dag indelen.
Wanneer ergotherapie stopt, zullen personen met een NAH niet meer leren hoe ze zich eenhandig zelfstandig kunnen aankleden en wassen, hoe ze eenhandig een maaltijd kunnen bereiden en zullen er veel minder personen nog thuis kunnen blijven wonen.
Als er geen ergotherapeuten zijn, zullen mensen met rugklachten hun spieren leren versterken maar niet leren hoe ze op een ergonomische manier moeten heffen en tillen, waar ze terecht kunnen voor een goede bureaustoel of hoe ze het beste hun werkplek inrichten als ze beeldschermwerk doen.
Ergotherapeuten gaan steeds voor een kwaliteitsvol leven ongeacht de beperking, de leeftijd en de pathologie. Het doel dat wij, als ergotherapeuten, hebben is om mensen zo veel mogelijk zelfstandigheid te verwerven en om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.


Door lid te worden van Ergotherapie Vlaanderen, kunnen we blijven promoten hoe belangrijk ergotherapie is in de samenleving, maar kunnen we nog veel meer! Kijk ook eens op: Waarom word je lid van Ergotherapie Vlaanderen!

Wanneer je lid bent van Ergotherapie Vlaanderen, kan je ook voordelig boeken aankopen.

Bachelorstudenten kunnen bij ons genieten van een gratis lidmaatschap! Word lid
Vacature ingeven
Stel een vraag