Zoek een ergotherapeut in uw provincie of gemeente via onze Ergotherapie Vlaanderen
SPOTVLOE-S! werkt nauw samen met SPOTEurope. SPOTEurope staat voor: ‘Student Platform Occupational Therapy Europe’ en is een studenten platform voor studenten, door studenten. Het doel van SPOTeurope is om ergotherapie studenten in Europa met elkaar te verbinden, het netwerk te vergroten en ervoor te zorgen dat studenten inspraak hebben tot de ontwikkelingen binnen het ergotherapie onderwijs. Dit wordt bereikt door het gebruik van sociale media en het concept van student representatives (vertegenwoordigers).

SPOTeurope streeft ernaar om in ieder Europees land, en in de toekomst iedere hogeschool, een studenten representative te hebben die kennis heeft van SPOT en dit kan overdragen naar andere ergotherapiestudenten. SPOTeurope is altijd op zoek naar representatives en wij welkomen dan ook iedere studenten om op vrijblijvende wijze deel te kunnen worden van de SPOT-family.

Het SPOTeurope bestuur bestaat momenteel uit zes verschillende nationaliteiten; Nederlands, Engels, Frans, Oostenrijkse en Grieks.

SPOTeurope is van mening dat internationalisering bijdraagt aan de professionele identiteit van een ergotherapie student, en dat elke student hier in zijn studentenloopbaan toegang tot moet kunnen hebben. Mede hierdoor houdt SPOT zich momenteel bezig met het oprichten van mini SPOT’s binnen Europa. De mini SPOT’s staan ervoor om internationalisering naar de hogeschool te brengen zodat dit voor eenieder toegankelijk is en zo elke student ervaring op kan doen in het internationale veld.

Het concept van SPOTeurope is in 2014 ontwikkeld op het ‘European Network of Occupational Therapy in Higher Education (ENOTHE)’ congres en heeft sindsdien enorme vooruitgang geboekt. Zo is er bijvoorbeeld sinds 2018 een student deel van de ENOTHE-board, om ervoor te pleiten dat de studentenstem wordt betrokken en gehoord binnen de ontwikkelingen van het onderwijs. 

Meer info:

Website: www.spoteurope.eu

Instagram/Twitter/Facebook: @SPOTeurope

E-mail: info@spoteurope.eu
Word lid
Vacature ingeven
Stel een vraag