Zoek een ergotherapeut in uw provincie of gemeente via onze Ergotherapie Vlaanderen

Beroepsprofiel


Op 27 oktober 2018, Werelddag Ergotherapie 2018, verscheen het nieuwe beroepsprofiel van de ergotherapeut.

Dit beroepsprofiel is een instrument voor elke ergotherapeut. Het biedt handvaten om de essentie van het beroep uit te leggen. De tekst is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde basistekst. Deze basistekst werd door de schrijversgroep herwerkt tot een zeer toegankelijke publicatie waarin elk vakjargon werd geweerd.

Het resultaat is een onderbouwde tekst die elke ergotherapeut en Ergotherapie Vlaanderen kunnen gebruiken bij contacten met cliënten en hun omgeving, met collega's zorgverlener, met diensthoofden en directies en met de overheid.
Klik hier voor de tekst van dit generiek beroepsprofiel.

De werkgroep VLEGG  (Vlaamse Ergotherapeuten in de Geestelijke Gezondheidszorg) heeft, als pionier, het generiek beroepsprofiel vertaald naar het eigen werkveld, namelijk de GGZ. In de toekomst zullen nog werkgroepen en commissies de tekst naar het eigen werkveld vertalen.
Klik hier voor de tekst van het "Beroepsprofiel van de ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg"

Ergotherapie Vlaanderen dankt de schrijfgroep van Ergotherapie Vlaanderen en VLEGG voor hun inzet en doorzetting bij de realisatie van dit bijzonder belangrijk instument in de profilering van de ergotherapie in Vlaanderen.

Word lid
Vacature ingeven
Stel een vraag